info@dekstationgaasterland.nl
sliderH17

Alke 468 SPORT

ALKE 468 SPORT ( Fabe x Jacob) stokmaat 1.67 m

Fokker: De heer M.J. Vrieze te Neede

Eigenaren: De heer P.J.H. Kruidenier te Rhoon en De heer H. Eppinga te Oudemirdum

Alke is reeds begonnen met zijn afstammelingenonderzoek, de eerste nakomelingen zijn inmiddels getetst met zeer goede punten. Sipke fan de Westfriezenhof behaalde 81 punten voor het zadelexamen. Op de eerste bezichtiging, dec 2016, mochten 9 jonge Alkes zich in de kooi presenteren, waarvan maar liefst 7 hengsten werden doorgewezen naar Leeuwarden. Deze werden allemaal Ster verklaard. Tjeerd van Diphoorn heeft zelfs een uitnodiging gekregen voor het centraal onderzoek in Ermelo komend najaar.

Alke is een jonge veelbelovende hengst met een unieke bloedvoering.
Door zijn lage verwantschap past hij op veel fokmerries.

Alke komt uit een stam met een zeer sterke moederlijn. De pedigree vertoont drie maal preferent op rij. Vermeldenswaard is dat de nakomelingen die voor het preferentschap zorgden allen van verschillende vaders waren.

Alke heeft een perfecte manier van bewegen. Een achterbeen met veel buiging in het spronggewricht dat goed onder de massa wordt gebracht. Het voorbeen wordt met veel knieactie ver naar voren weggezet.

Alke geeft volgens de trainingsleider en de gastruiters een goed gevoel in de verrichting.
Alke is een belofte voor de toekomst. Op dit moment loopt Alke verdienstelijk Z1 dressuur met winstpunten en is inmiddels in het bezit van het sportpredikaat!

Alke 468 is vrij van het dwerg- en/of waterhoofd gen!!!!

 

Dekgeld: € 800,00 excl BTW en eventuele verzendkosten.