info@dekstationgaasterland.nl
sliderH18

Mewes 438 Verkocht

Mewes 438  (Teeuwis x Oege) stokmaat: 1.65 m

Het was een moeilijke beslissing voor ons, maar Mewes 438 is verkocht naar het Buitenland. In Zuidafrika zal Mewes 438 zijn dekcarrière  voortzetten.

MEWES KAMPIOEN OUDERE HENGSTEN HENGSTENKEURING 2017

De altijd bloedstollende kampioenskeuring, de afsluiting van drie fantastische dagen Hengstenkeuring, ging van start met de titelstrijd bij de oudere hengsten. Met zijn mooie, jeugdige voorkomen en sterke beweging is Mewes 438 voor ons de terechte kampioen aldus de juyleden. Mewes is een jeugdige hengst die elk jaar beter lijkt te worden. Hij toont zich aan de hand goed en doet het uitstekend in de sport, wat betreft bouw een uitstekend gebruikspaard.

Mewes is in 2016 uitgebracht in de limietklasse tuigen, Op vele concoursen liep Mewes bovenaan  aan mee. Vooral de stratenconcours zijn zijn favoriet. Hoe meer publiek hoe beter Mewes gaat lopen.

Mewes werd in het najaar van 2007, als driejarige goedgekeurd op basis van zijn goede exterieur en ruim voldoende verrichtingsresultaat. Het nakomelingenonderzoek is positief afgerond in 2013.

Mewes is een hengst met een zeer aansprekend exterieur  en beschikt over een gemakkelijk bewegingsapparaat met veel souplesse. Dit fokt Mewes ook na, het sterpercentage is ruime 55%. Mewes komt uit een zeer sterk fokkende stam.

Mewes is een hengst die zeer goed bevrucht.

Mewes is definitief goedgekeurd op zijn afstammelingen.
De nakomelingen van Mewes vormen een uniforme groep rastypische, harmonisch gebouwde paarden met een ruime manier van bewegen. De nakomelingen van Mewes zijn voldoende rastypische paarden. De hoofden zijn voldoende sprekend. De halzen hebben ruim voldoende lengte en zijn ruim voldoende verticaal geplaatst. De paarden zijn bovengemiddeld zwart van kleur en hebben voldoende behang.
De nakomelingen zijn iets compact, voldoende opwaarts gebouwde paarden.
Het beenwerk is droog, correct gesteld en de hoeven zijn correct.

Stap: De stap is ruim voldoende ruim en ruim voldoende actief.
Draf: De draf is ruim en ruim voldoende krachtig. De paarden tonen in draf ruim voldoende balans en souplesse.

Conclusie: Mewes 438 heeft een gunstige fokwaarde voor zowel exterieur als sportaanleg. Op basis van dit gunstige verervingsbeeld blijkt Mewes 438 gehandhaafd voor de fokkerij

 

Dekgeld: € 800,00 excl eventuele verzendkosten en BTW