info@dekstationgaasterland.nl
"]

Menne 496 SPORT

Menne 496  Sport ( Norbert x Beart) Stokmaat 1.69m

Fokker: A. Hoek

Eigenaren: A. Hoek  en Gebr. Van Manen

 

Menne is een hengst met een zeer aansprekend en correct model, hij is opwaarts gebouwd en heeft een sterke bovenlijn. Hij heeft een lange, mooi gevormde hals, hij heeft mooi behang en is diepzwart van kleur. Het beenwerk straalt kwaliteit uit.

Menne komt uit een zeer sterke predicaatrijke moederlijn, zijn vader is de 3-voudig hengstenkeurings Kampioen Norbert 444 preferent, die al jaren uitblinkt in de fokkerij. Zijn moeder is de ster preferente Nynke fan ’t Skânswyke en zij stamt af van de preferente hengst Beart 411. Nynke fan ’t Skânswyke is een 1e premie stermerrie en heeft een ibop score van 82 punten, ze heeft al 5 sterwaardige nakomelingen, waaronder Menne en een Kroondochter.

Menne heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij beweegt gemakkelijk met veel ruimte en een krachtig achterbeengebruik. De stap heeft ruimte en activiteit, de draf is ruim en krachtig. De galop is opwaarts gesprongen en hij kan in de galop goed schakelen.

Menne wordt zeer succesvol uitgebracht in de sport, hij is Z2 dressuur met winstpunten, wat hem het sportpredicaat heeft opgeleverd.

Menne heeft op de hengstenkeuring in Leeuwarden al 5 jaar op rij mee gedaan aan de kampioenskeuring. In 2018 werd hij reserve Kampioen jonge hengsten en algemeen reserve Kampioen. Hij liet zijn sterke ruime draf zien in combinatie met zijn zeer correcte exterieur.

  • Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2018
  • Algemeen reserve Kampioen HK 2018

 

De veulens van Menne hebben ras, uitstraling, zijn langgelijnd en goed gebouwd, ze bewegen krachtig en opwaarts. Het percentage 1e en 2e premies is maar liefst 90% waarvan 40% van de veulens een 1e premie heeft behaald. Tijdens hengstenkeuring zijn de eerste zonen van Menne gepresenteerd, er werden er acht sterverklaard, wat uitkomt op een sterpercentage van 73%.

 

Dekgeld: € 950,00 excl btw en eventuele verzendkosten