info@dekstationgaasterland.nl

Silke ( Tymen) algemeen kampioen fokdag It Fryske Greidhynder

Silke ( Tymen) algemeen kampioen fokdag It Fryske Greidhynder

Op zaterdag 22 juni is Silke van de Polderhoeve Ster (Tymen 503 x Markus 491) algemeen fokdagkampioen geworden tijdens de fokdag van fokvereniging it Fryske Greidhynder in Siegerswoude. ‘Het meest complete paard in ras, bouw en goed stappen en draven heeft vandaag gewonnen’, aldus jurylid Sabien Zwaga en met die woorden kreeg Silke de kampioensdeken opgelegd.

De kampioenskeuringen begonnen met het kampioenschap voor de twenters. Tijdens de rubriek in de ochtend kregen twee twentermerries een eerste premie toebedeeld en beide dames kwamen dan ook de ring in voor het kampioenschap. Het reservelint ging naar Teatske fan Fjildhûzen (Tymen 503 x Reinder 452), gefokt door J.S. de Wolff uit Blauwhuis en in eigendom van J.Q. Eppinga uit Sondel
Silke wint weer

Bij de driejarige merries ging het kampioenschap naar een ‘oude’ bekende. De jeugdkampioene en algemeen reservekampioen van vorig jaar, Silke van de Polderhoeve Ster, gefokt door H.H. Tubben uit Rutten en in eigendom van Hendrik Eppinga uit Oudemirdum, bevestigde haar kwaliteit door ook dit jaar weer een kampioenschap op haar naam te zetten. Haar sierlijke belijning en goede achterbeengebruik maakte dat de keuze van de jury unaniem op haar viel.

Bij het kampioenschap voor 4 – 6 jarige merries mocht  dochter Mette-Marit Eppinga haar merrie  Gaukjen Ster Sport AA (Nane) in de ring verschijnen. Gaukjen, de goed in het type staande merrie en zeer goed bewegende Gaukjen werd op deze zonovergoten dag in Siegerswoude Reserve Kampioen.

Matsjen