info@dekstationgaasterland.nl

Home

Wij heten U van harte welkom op de site van Dekstation Gaasterland.

Ons bedrijf is actief op diverse gebieden binnen de paardensector.

De hoofdzaak van ons bedrijf is de hengstenhouderij. Wij zijn een erkend/gecertificeerd hengstenhouderij. Wij zijn momenteel  in het bezit van zes prachtige goedgekeurde friese dekhengsten.

Naast de hengstenhouderij houden wij ons bezig met het trainen, beleren en keuringsklaarmaken van uw paard. Het friese paard speelt hier een belangrijke rol in, echter wij kunnen elk ras voor uw klaarmaken. Dit doen wij met veel geduld en liefde.

Tevens kunt U bij ons terecht voor het aan- en verkopen van uw paard. voor het actuele aanbod kunt U het beste rechtstreeks kontakt met ons opnemen.

 

Geschiedenis van ons bedrijf:

In 1995 zijn wij  begonnen als dekstation voor met name Friese paarden op de boerderij van Johan Dijkstra te Nijemirdum. De eerste Friese dekhengst die hier gestationeerd was, was Ulke 338.

Het eerste jaar werden er bij ons 80 merries bediend, na enkele jaren groeiden wij in Nijemirdum uit ons jasje (in 2008 werden meer dan 400 merries gedekt) en werd er omgekeken naar een nieuwe locatie.

De voor ons geschikte locatie vonden wij op het ruim 24 ha. grote landgoed “Kippenburg”. Landgoed “Kippenburg”is schitterend gelegen temidden van de Gaasterlandse bossen. Op het landgoed zelf is een buitenmanege, een stapmolen en een overdekte longeercirkel aanwezig en aansluiting met de ruiterpaden. Manege Gaasterland ligt op een steenworp afstand. De landerijen vormen voor ons de ideale omgeving om uw jonge paarden te beleren en keuringsklaar te maken. Sinds de verhuizing in 1999 naar “Kippenburg” in Oudemirdum heeft Hendrik Eppinga de dagelijkse leiding van Dekstation Gaasterland op zich genomen.