info@dekstationgaasterland.nl

Fonger 478 SPORT

Fonger 478  SPORT (Olgert x Doeke) stokmaat: 1.65 m.

Fokker: de heer J. van ’t Ende

Eigenaren: de heer J. Schaap te Broek en de heer H. Eppinga Oudemirdum

Fonger 478 definitief goedgekeurd als dekhengst bij het KFPS! op basis van zijn nakomelingenonderzoek is Fonger definitief gekeurd!

Op de hengstenkeuring van 2020 was Fonger de verrassing voor velen, wij weten al langer wat deze hengst allemaal kan! RESERVE KAMPIOEN JONGERE HENGSTEN!!! Ook de jury sprak levende woorden over Fonger:’ Fonger heeft inmiddels de uitstraling van een echt vaderdier. Hompe: Fonger heeft zeer veel jeugd, een sterke bovenlijn, hij was in stap wat druk, maar in de groep werd hij erg overtuigend. Fonger heeft een enorm achterbeen; hij is een lust voor het oog!Fonger is inmiddels Z1 dressuur met winstpunten en heeft het sportpredikaat in korte tijd verdient. Komend seizoen zal Fonger uitgebracht worden in de tuigsport!

 

Fonger is een ruim voldoende rastypische hengst met ruim voldoende uitdrukking.
De hals is ruim voldoende. De hengst heeft ruim voldoende behang.

Fonger is een harmonische hengst. Hij heeft een correcte belijning en een mooi gevormd, ruim voldoende lang kruis.

Het beenwerk heeft correcte standen en heeft veel kwaliteit. De hoeven zijn goed gevormd.

Fonger is op stal een plezierige hengst, die rustig en betrouwbaar is in omgang. Het is een hengst zie zich goed laat bewerken, vrij sensibel is, maar die desondanks niet snel gespannen is en niet snel afgeleid is. Hij heeft ruim voldoende uithoudings- en doorzettingsvermogen.

Verrichtingsonderzoek:

Trainingsrapport:
Fonger was bij aanlevering goed aangereden en aangespannen. Fonger ervaart de arbeid als licht, hij valt op door zijn bruikbare gangen en instelling/ Fonger geeft zijn trainers onder het zadel en voor de wagen een goed gevoel.

Stap: de stap is zeer ruim, tactzuiver en actief.
Draf:  de draf is ruim voldoende ruim en krachtig.
Galop: de galop wordt krachtig en ruim opgesprongen.

Geschiktheid als rijpaard:

Fonger beschikt over drie ruim voldoende basisgangen, waarin met name de zeer goede stap opvalt. Hij toont daarbij ruim voldoende souplesse en schakelend vermogen. Fonger heeft een goede aanleg als rijpaard.

Eindconclusie:

Fonger is een hengst met een ruim voldoende afstamming en een ruim voldoende exterieur. Hij heeft zich gedurende het verrichtingsonderzoek, met name in de discipline rijpaard, positief ontwikkeld. De hengst wordt derhalve ingeschreven in het stamboekregister voor hengsten onder de naam FONGER 478.

Gebruikersadvies:

Fonger 478 is door z’n relatief weinig voorkomende afstamming breed inzetbaar.
Hij kan met name ingezet worden ter verbetering van de stap.

 

Dekgeld: € 950,00 excl eventuele verzendkosten en BTW