info@dekstationgaasterland.nl

Wardy 509 SPORT

Wardy 509  Sport ( Hette x Goffert) Stokmaat 1.68m

Fokker: J. Bouma

Eigenaren: J. Bouma en H. Eppinga

In de stamboom van Wardy 509 komen twee van de meest prominente tuigpaardenlijnen bij elkaar. Van moederszijde zijn dat de tuigpaardenmerries uit stam 8, terwijl vader Hette 481 afstamt van de bekende merries Fabiolaa en Ljurkje, waaruit de broers Ulke 338 en Karel 370 voort zijn gekomen. Zijn moeder is de inmiddels 18-jarige uitstekend bewaarde Goffert 369-dochter Annigjen, die de predicaten Ster, Preferent en Prestatie draagt. Ze heeft 7 Ster-nakomelingen, waarvan 1 Kroon, 1 Model en 2 Sport zijn. De bekendste nakomelingen zijn de goedgekeurde Maeije 440 en de meervoudig nationaal kampioen fokmerries voor de sjees Ytsjen Model Sport. Wardy’s grootmoeder is een Model en Sportmerrie van Feitse 293 en z’n overgrootmoeder is een Ster, dubbel Preferente, Prestatiemerrie van Hearke 254.

Zoals van zijn afstamming verwacht mocht worden overtuigde Wardy 509 met zijn optreden in de tuigproef waarbij hij veel techniek liet zijn. De hengst valt op door zijn instelling en looplust. Hij scoorde op alle drie de onderdelen boven de 82 punten. Voor de tuigproef  behaalde Wardy 509 zelfs 87,5 punten

Waarin onderscheidde Wardy 509 zich in positieve zin tijdens het C.O.?   Wardy 509 is een rastypische hengst met een sprekend hoofd en een goed verticaal geplaatste hals. Het is een grootramige en opwaarts gebouwde hengst. Hij is goed in verhouding gebouwd en heeft een sterke bovenlijn. Het beenwerk straalt veel kwaliteit uit. Wardy 509 beschikt over veel techniek in de benen en een uitstekende stap.

Waarom is Wardy 509 interessant voor de fokkerij? Wardy 509 kan het model, instelling en beentechniek verbeteren. Wardy 509 komt uit een stam waar exterieur en sportprestaties sterk is verankerd.

 

Dekgeld: € 1000,00 excl btw en eventuele verzendkosten