info@dekstationgaasterland.nl

Hengstenkeuring 2021

Hengstenkeuring 2021

De hengstenkeuring , zoals wij deze al jaren zijn gewend kon helaas niet doorgaan, maar gelukkig kon de hengstenkeuring wel doorgaan in aangepaste vorm! Dat wil zeggen dit keer zonder eigenaren, fokkers en het trouwe publiek uit binnen- en buitenland. En met inachtneming van de zeer strenge coronaregels. Dit keer ging de reis ook niet naar Leeuwarden maar naar Drachten!

Maar och heden wat hebben wij desondanks genoten van al die zwarte parels.

De tweede bezichtiging begon pas op vrijdagmorgen voor ons, De 3 jarige Grutte Pier ( Markus x Wimer) is door de jury doorverwezen naar de voorrijdagen.

De zaterdag begon voor ons minder dan gepland, we moesten MARKUS 491 thuis laten! Markus was niet fit genoeg om deel te nemen aan de belangrijkste dag van het jaar voor ons, maar omdat wij zuinig zijn om hem, hebben we de moeilijke beslissing genomen om hem thuis te laten.

Fonger 478 mocht als eerste de baan in in een hele sterke rubriek presenteerde hij zich top met zijn bekende sterke achterbeen en goede stap. Met een keurige 3de plaatst net buiten de kampioensring

Wimer 461, de vader van de latere reservekampioen oudere hengsten zat in een hele grote groep oudere hengsten, dit jaar hebben wij er voor gekozen om Wimer aan de hand te presenteren en niet in de lange lijnen. Hij liep Super! en niet geheel onbelangrijk voor uw als fokker, de nakomelingen van Wimer zijn hele goede sportpaarden

Tymen 503  is een plaatje om te zien!  De hengsten lagen dicht bij elkaar, zo gaf Sabien Zwaga aan. ‘De één heeft een betere bouw, de ander scoort vooral in beweging.’ Tymen 503 liep eruit. ‘Hij is een plaatje om te zien, fraai in de belijning met droog en correct beenwerk, een hele lichtvoetige draf en een sterk achterbeen’, complimenteerde Zwaga.

En als laatste kwam de grote Wardy 509 in de baan, wat heeft deze hengst een beweging in huis, een zeer elestisch voorbeen en een zeer sterke achterhand. Hopelijk kunnen we als de concoursen straks weer mogen deze hengst meenemen voor de wagen. Want het werkwillige karakter van deze hengst is zeer goed!

 

 

 

Tymen 503, foto: Digishots

Wimer 461

 

 

Wardy 509

 

 

Grutte Pier ( Markus x Wimer) doorverwezen naar de voorrijdagen

Foto: Digishots