info@dekstationgaasterland.nl

Centrale keuring, regio Noord

Centrale keuring, regio Noord

Vrijdag 28 juli j.l. werd de centrale keuring, regio Noord gehouden op het geweldige paardensport complex te Tolbert.

In het zonnetje kon het in grote getale publiek genieten van de geweldige bewegingen van de Tuigpaarden.

Rielanda (Cizandro x Ebert) is in het voorjaar aangekocht door de gebroeders J.Q. Eppinga te Sondel en H. Eppinga te Oudemirdum. Deze merrie kwam op hun pad via de fam.  Van Manen uit Ede en het Geldersbloed van moederskant begon te stromen. De  friese broers kochten deze geweldige twentermerrie en gaan het avontuur aan.

In Tolbert werd de merrie geprezen om haar tuigtypische bewegingen en kreeg een uitnodiging voor denationale  tuigpaardendag op 12 augustus 2023.

Nationale Tuigpaardendag

De Nationale Tuigpaardendag is hèt podium voor de aangespannen sport en de tuigpaardfokkerij. Niet alleen is de Nationale Tuigpaardendag de bekroning op een heel seizoen van keuringen, waarvoor alleen de allerbeste merries zijn uitgenodigd, het is ook een dag waarop het publiek onder andere kan genieten van de aangespannen rubrieken voor merries, KWPN-goedgekeurde hengsten, de verkiezingen Tuigpaard en Fokker van het Jaar en uiteraard de Finale der Nationale, waarin gestreden wordt om de titel Topsportmerrie van het Jaar om de Greet Bergstra Bokaal.

De Nationale Tuigpaardendag vindt dit jaar plaats bij:

De Nieuwe Heuvel
Oude Arnhemseweg 101
6741 EG  Lunteren

 

 

 

 

Rielanda

Rilanta ( Cizandro x Ebert)