info@dekstationgaasterland.nl

Zeven sterren bij lokatiekeuring Dekstation Gaasterland

Zeven sterren bij lokatiekeuring Dekstation Gaasterland

De eerste lokatiekeuring van 2022 is een feit en wat voor één, de regen kwam in het begin van de middag met bakken uit de hemel en na een kleine onderbreking kon de prettige keuring weer worden voortgezet.
De middag eindige gelukkig met zon en hele goede resultaten voor de aanwezige eigenaren, fokkers en het fijne publiek dat in grote getale aanwezig was.
Eerste premie voor merrieveulen Tjaarkje

Bij de veulens was er een eerste premie voor Tjaarkje (Jurre 495 x Reinder 452), een rastypisch merrieveulen met fraaie lange hals. Ze mag wat sterker in de rug, maar heeft droog en hard beenwerk, zo lichtte de jury bij monde van voorzitter Piet Bergsma – die samen met Louise Hompe en Corrie Terpstra in de baan stond – toe. ‘Ze stapt ruim, soepel door haar lijf en dat geldt ook voor de draf waarbij ze daarin wat meer opwaarts mag bewegen.’

Driejarigen Klaasie en Lutske Ster

Van de drie merries in de rubriek met driejarigen verdienden er twee een Ster: Lutske fan Fjildhûzen Ster (Wimer 461 x Reinder 452) en de door F.E-Horses voorgebrachte Klaasie Applonia Ster (Hette 481 x Bartele 472). De koppositie in deze rubriek was voor Klaasie die haar edele hoofd, sterke bovenlijn en droog en hard beenwerk combineerde met een wat korte stap, maar ook veel zweefmoment en souplesse in de draf. Ook Lutske had een edel hoofd en een goede bovenlijn. In haar stap mag ze wat meer gelijkheid in het voorbeen laten zien, maar in draf is ze opwaarts heeft ze veel zweefmoment en een sterk achterbeen, lichtte de jury toe.

Bij de rubriek van vier jaar en oudere veulenboekmerries bleef er één merrie over die Ster mee naar huis mocht nemen: Heidi P. Ster (FONGER 478). Heidi was sterk in de bovenlijn, met een lang voorbeen en een lang kruis, waarbij ze ruim stapte en mooi opwaarts draafde met een sterk achterbeengebruik.

Van Stamboek naar Ster

Voor graadverhoging kwamen Ariël van de Oude Zeebodem Ster (Alke 468 x Folkert 353) en Guusje v/d bokkefarm Ster A (Jehannes 484 x Beart 411) in aanmerking. Ariël werd als eerste op tal geplaatst. Met een sterke bovenlijn, wat hellend in haar kruis en een stap die wat ruimer mocht, bleek ze een overtuigende draf met veel zweefmoment en een heel sterk achterbeen te hebben. Guusje heeft een edel hoofd en veel halslengte. Ondanks haar lichte C-lijn werd ze Ster met een tweede premie met een ruim voldoende stap en een soepele draf met sterk gebruik van het achterbeen.

Twee zonen van Tymen 503 Ster

Bij de hengsten waren het twee hele stoere zonen van TYMEN 503 die het felbegeerde Sterpredicaat kregen toebedeeld.
⭐️Jelmer Elvira Ster (Andries 415)
⭐️Jelte “van de Brink” Ster (Norbert 444).

Ariel van de Oude Zeebodem

Tjaarkje S.G.

Lutske fan Fjildhuzen

 

Jelte van de Brink

 

Guusje v/d/ Bokkefarm

 

Jelmer Elviera

 

Twee zonen van TYMEN 503 werden ster verklaard.