info@dekstationgaasterland.nl

18 juni lokatiekeuring Dekstation Gaasterland ( met video)

18 juni lokatiekeuring Dekstation Gaasterland ( met video)

In verband met de voorspelde ( warme) weersomstandigheden begon de keuring ’s ochtends al om 8.00 uur in plaats van 10.00 uur, zodat de paarden zich niet in de extreme warmte hoefden te presenteren. Achteraf viel de warmte hier bij ons in Friesland mee en hebben we genoten van het heerlijke weer en onze prachtige friese paarden!

Er werden deze dag 5 veulens gekeurd door de juryleden Sabien Zwaga, Ester Reen en Dik Brummel en zij kenden aan één merrieveulen een oranje lintje toe voor haar eerste premie.

Een eerste premie was er voor het luxe merrieveulen Tiara fan Kippenburg (Markus 491 x Alke 468). Met veel rasuitstraling en droog beenwerk stapte Tiara met veel tact. In draf showde ze veel atletisch vermogen en liet al zien makkelijk te kunnen schakelen, aldus jurylid Sabien Zwaga

Daarna waren de 4 jaar en oudere veulenboekmerries aan de beurt.  De vierjarige Guusje van de Gonda Ster (MARKUS 491) werd opgenomen met Ster onder ander vanwege haar ‘opvallend goede stap’, lichtte Sabien Zwaga toe.  Ibel v.d. Molelinde van de heer L. Lindemann uit Alpen en de vijfjarige FONGER merrie Doutzen J. van de heer S. Jonker werden beide opgenomen in het stamboek met een derde premie.

Er waren 2 rubrieken  met 3 jarige veulenboekmerries.

In de eerste rubriek met driejarigen kwam Janke Ster (Wimer 461 x Mewes 438) op kop met een Ster tweede premie. De grootramige en hoogbenige Janke heeft veel uitstraling, is iets vroegrijp, en heeft royale hoeven. Ze stapt heel actief en laat veel vermogen, balans en souplesse in draf zien.
De eerste driemerries in deze rubriek ontliepen elkaar niet veel. De tweede plaats was voor Loeki van de Anne Hoeve Ster (TYMEN 503 x Norbert 444). Ze heeft een sierlijke belijning en verticale hals en mocht wat meer bespiering in de bovenlijn hebben. Ze heeft ruimte en takt in stap en veel souplesse in draf, waarbij ze met haar achterbeen wat meer mag doortreden.

In de tweede groep met driejarigen werd er een Ster met een tweede premie toegekend aan Lyfke aan de Bovenlanden (TYMEN  503 x Jasper 366). Ze combineert een goede rasuitstraling met een goede bovenlijn en droog beenwerk. In stap is ze taktmatig en iets voorzichtig, zo gaf Sabien Zwaga aan. ‘In draf heeft ze souplesse, veel tact en balans in de wendingen, waarbij ze achter iets meer mag doortreden.’

 

Loeki van de Anne Hoeve ( TYMEN 503) STER

Tiara fan Kippenburg ( MARKUS 491)

Lyfke aan de Bovenlanden ( TYMEN 503) STER met eigenaresse S. Nab

 

Janke ( WIMER 461)  STER

 

FONGER merrie Ibel v.d. Molelinde

 

FONGER merrie Doutzen J