info@dekstationgaasterland.nl

70e Hynstefokdei yn Harich

70e Hynstefokdei yn Harich

Fokvereniging It Fryske Hynder had zaterdag 27 augustus geen mooiere dag kunnen uitkiezen om het 70e lustrum te vieren. Het in groten getale toegestroomde publiek in Harich genoot zichtbaar van alle zwarte parels van de fokvereniging It Fryske Hynder.

 

Op de voorkeuring donderdag behaalde Tymen x Markus nakomeling Silke van de Polderhoeve een 1 ste premie en mocht tevens terug komen voor de kampioenskeuring op zaterdag. De sierlijke Silke werd zaterdag uiteindelijk reservekampioen bij de enters en twenters.

Maria Margaretha Veronica ( Tymen x Fonger) behaalde donderdag ook een 1ste premie en deze geweldige draven merrie werd ook op kop van haar rubriek geplaatst en mocht zich melden in de strijd om het kampioenschap. Noa O ( Markus x Jisse) van Fam. Dijkstra uit Sint Nicolaasga behaalde donderdag ook een 1ste premie.

Kampioen van de merrieveulens Tara v. Trainingsstal Dijkstra (Tymen 503 x Markus 491) van Christina Dijkstra moest het opnemen tegen het beste hengstveulen om het algemeen Veulenkampioenschap. Zij stelden de juryleden voor een zeer lastige taak. Zij kozen in de woorden van jury Ester Reen voor het veulen met een goede stap en het luxe draadje: merrieveulen Tara. werd Kampioen. Bij de hengstveulens kreeg Take HB ( Fonger x Norbert) een 1ste premie en ook Take HB mocht zaterdag in de kampioensring verschijnen.

Bij de keuring van de 3 jaar en oudere veulenboekruinen werd Jutter donderdag Ster verklaard met een 2e premie en zaterdag werd de luxe Hayco J. Fan ’t Zijperland ( Markus 491) ook ster met een 2de premie

De luxe merrie Iris van de Westfriezenhof ( Markus 491) kreeg het rode rozet omgehangen en stalgenoot Lobke van de Westfriezenhof tevens een nakomeling van Markus 491 kreeg ook het rode rozet omgehangen. Zo is de familie Vriend in één weekend 2 stermerries rijker.

Nummer 208 Jackie fan it Pompelbled ( Menne 496) van familie Wester werd in deze zelfde rubriek ook ster verklaard met een 2de premie. Iefke Rinske L werd bij de 4 jaar en oudere stamboekmerries voorlopige ster verklaard.

De zevenjarige stermerrie Wobke ( Fonger x Andries) kreeg donderdag een 1ste premie en tevens een uitnodiging voor de centrale keuring.

 

 

Wobke ( Fonger x Andries)

Silke van de Polder hoeve ( Tymen x Markus) RESERVE KAMPIOEN  Enters en twenters

Noa O ( Markus 491)

 

Take HB ( Fonger 478)

 

Hayco ( Markus 491)

 

Iefke Rinske L

 

Lobke van de Westfriezenhof ( Markus 491)