info@dekstationgaasterland.nl

Tjeerd van Diphoorn ( Alke x Folkert) sterk in Halve finale Friesian Talent Cup

Tjeerd van Diphoorn ( Alke x Folkert) sterk in Halve finale Friesian Talent Cup

Co-sponsor van de competitie zorgde er dit jaar voor dat de halve finale van de Friesian Talent Cup bij hun fraaie locatie in Siegerswoude kon worden ondergebracht. Juryleden Kim Jacobi, Danielle Heijkoop en Jos van der Wal keurden de gekwalificeerde paarden opnieuw en plaatste Jacob van der Heide met  Tjeerd van Diphoorn ( v. Alke) aan kop bij de hengsten en ruinen.

Met 5,5 punt voorsprong op de nummer twee wist Tjeerd van Diphoorn met Jacob van der Heide zich uitstekend in de kijker te rijden. De ruiter die eerder de tip meekreeg zijn paard iets meer bergop te laten zien en de aanleuning wat te verfijnen, verbeterde het totaalbeeld goed. “Tjeerd is een fijn paard met drie goede gangen. Hij kreeg een 8.5 voor de stap en achten voor de overige onderdelen. De hengst heeft ook veel fijner en krachtiger geworden”, laat ruiter Jacob van der Heide enthousiast weten.

Via de halve finale mogen de beste acht combinaties in elke rubriek door naar de finale, die op 12 januari gedurende de KFPS Hengstenkeuring verreden wordt.

Foto: Ingrid Truijens