info@dekstationgaasterland.nl

Tjeerd van Diphoorn winnaar Friesian Talent Cup

Tjeerd van Diphoorn winnaar Friesian Talent Cup

Afgelopen vrijdag was de grote finale van de Friesian Talent Cup tijdens de KFPS-hengstenkeuring in het WTC Expo in Leeuwarden. Deze cup is voor de driejarige Friese paarden en onderverdeeld tussen de merrie’s en de ruinen/hengsten.

 

 

Foto: Ingrid Truijens

Vorig jaar zijn de selectie’s begonnen, zo waren er door het land heen drie selectiedagen en de halve finale was bij Stal de Mersken in Siegerswoude. Tijdens de halve finale zijn er per rubriek acht combinaties geselecteerd die naar de finale mochten.

Het jurykorps was driekoppig en bestond uit Kim Jacobi, Daniëlle Heijkoop en Jos van der Wal. Kim en Daniëlle rijden beiden op hoog niveau dressuur en bekeken de combinatie’s voornamelijk vanuit de sportkant. Jos heeft ervaring in verschillende takken van de paarden(sport) en keek ook iets breder.

Tjeerd van Diphoorn stabiele factor
De kampioen bij de hengsten en ruinen werd met 81 punten de verrichtings hengst Tjeerd en werd gereden door Jacob van der Heide. Jacob is erg gecharmeerd van deze werkwillige en brave hengst die zich steeds beter ontwikkelt en sterker wordt. Ook de jury was erg te spreken over Tjeerd en in de halve finale stond deze combinatie ook al overtuigend op de eerste plaats en nu roemde de jury hem over zijn stap die mooi door het lichaam was en de draf had een mooie techniek en was goed gedragen en de galop was mooi bergopwaarts met goede schakelingen.

Tjeerd van Diphoorn met zijn ruiter Jacob van der Heide